Általános információk

Az áruház kezelése
Az áruházat olyan szolgáltatásokkal és lehetőségekkel igyekeztünk felépíteni, hogy Ön minél egyszerűbben megtalálhassa, kiválaszthassa és megvásárolhassa a keresett terméket. Az áruház funkcióit elsősorban a személyes vásárlás során is felmerülő igényekhez igazítottuk, és azon túlmenően próbáltuk további ötletekkel segíteni a vásárlást. A legmegfelelőbb termék kiválasztásának elősegítésére, igyekszünk Önnek a lehető legtöbb információt nyújtani a kiválasztott termékekre vonatkozóan.
A termékleírások a gyártók hivatalos oldalairól, illetve egyéb prospektusokból kerülnek felhasználásra, ezért cégünk a lapon található leírások tartalmáért és az esetleges ebből eredő károkért semmilyen felelősséget nem vállal. A vásárolt áruk jellemzőit a konkrét árucikk termékoldalából tudhatja meg részletesen. Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért nem vállalunk felelősséget, a feltüntetett képek helyenként illusztrációk.
A vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett bruttó ár, a feltűntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek. Az esetleges elírásokból eredő károkért cégünk nem vállal felelősséget. Több termékcsoportból történő egyidejű vásárlás esetén az egyes termékcsoportokba tartozó árukra vonatkozó szállítási és fizetési feltételek eltérhetnek egymástól.
Böngészés, rendelés
Az áruházban Ön regisztráció és rendelés feladása nélkül is tájékozódhat, információkat tölthet le termékeinkről, ebben az esetben adatainak megadása nem szükséges, azonban így Ön nem rögzítheti igényeit sem. A termékek megtekintésére egy többszintű menürendszert hoztunk létre. Rendelni a rendszeren keresztül vendégként, vagy regisztrált felhasználónévvel tud. Javasoljuk, hogy lépjen be, majd ezután a termékek közül válassza ki a kívánt termékeket.
Ezután a menüben a kosár gombra kattintva tudja megnézni a kiválasztott termékeket és beállítani a kívánt darabszámot.
Megadhatja, hogy személyesen veszi át a terméket (személyes átvétel) vagy házhozszállítást kér, ebben az esetben megadhatja szállítási címét, amennyiben eltér a regisztrációnál megadottól. Itt van lehetőség a számlázási cím megadására is, valamint a megjegyzés rovatban várjuk egyéb észrevételeit a leadott rendeléssel kapcsolatosan.
Amikor ezzel végzett a "Rendelés leadása" gombra kattintva rendelése bekerül a rendszerbe. Ha a rendelése sikeres volt és rendszerünkbe is bekerült azonnal automatikusan kap egy levelet, melyben a rendelése látható. Ezek után kollegáink feldolgozzák a megrendelését és hamarosan értesítik Önt egy e-mailben a rendelés állapotáról vagy felveszik Önnel a kapcsolatot a rendelés pontosításával kapcsolatban amennyiben ez szükséges.
Regisztráció menete
Az oldalon (és minden aloldalon) a felső sorban megjelenő menüsorban megtalálja a "Bejelentkezés" menüpontot, amin keresztül be tud jelentkezni az áruházunkba rendelés végrehajtásához. Ehhez regisztrált felhasználónév szükséges. Amennyiben nem rendelkezik még regisztrált felhasználóval abban az esetben a "Fiók létrehozás" feliratra kattintva töltheti ki az adatlapot, majd a mehet gombbal küldheti el a regisztrációját. Ezután a rendszer automatikusan küld egy levelet Önnek, melyben aktiválni tudja a felhasználóját.
Segítség a regisztrációhoz
Amennyiben problémája van az oldal használatakor első lépésként hajtsa végre ezeket: - az eszközök/internet beállítások menü pontban törölje ki a cookie-kat és az ideiglenes tárolt fájlokat - a cookie-kat engédelyezni kell (ez is a fent leírt menüben található - kérje hozzáértő segítségét) - javasoljuk nem ingyenes e-mail (freemail, netposta, stb...), hanem a szolgáltató által az internet eléréshez adott cím használatát - ezeken keresztül sokszor csak nagyon későn vagy soha nem kapják meg a regisztrációhoz szükséges megerősítő e-mailt. - a levelező programok sokszor betördelik több sorba a regisztrációhoz szükséges linket, erre is érdemes odafigyelni Amennyiben valamilyen problémájuk merült fel, amit ezen segítség után sem tudtak orvosolni írjanak kollegáinknak e-mailt, melyben megadják a regisztrációnál használt adataikat.
Rendelés
Amennyiben rendelni szeretne a kiválasztott terméknél a termék saját oldalán a Kosárba ikonra kattintva teheti be kosarába, a termék bekerül az Ön kosarába, melyet a kosár menüpont alatt tud ellenőrizni, itt van lehetőség beállítani a kívánt darabszámot, illetve kivenni a terméket a kosárból. A megrendelés befejezéséhez a "Tovább a pénztárhoz" gombra kell kattintani, ez után kell kitölteni a szállítási és számlázási adatokat és a "Rendelés leadása" gombra kattintani. Ezek után a rendelése bekerül a rendszerbe Ön erről egy automatikus levelet fog kapni a megrendelés adataival, ezek után kollegáink nyitvatartási időben felveszik Önnel a kapcsolatot azon az e-mail címen keresztül, amit regisztrálásnál megadott.

Az áruházban akciós termék ára a mindenkori készlet erejéig érvényes! Itt hívjuk fel figyelmüket arra, hogy ha weboldalunkon irreálisan alacsony vagy magas áron jelenik meg egy termék, annak oka adminisztrációs hiba, így azon az áron az adott terméket nem áll módunkban leszállítani. Megértésüket köszönjük, és kérjük, jelentsék nekünk ha ilyen hibát látnak.

Áruátvétel (házhozszállítás/személyes átvétel)
A Szolgáltató a megrendelt árut futárszolgálaton keresztül házhoz szállítja az Ügyfélnek vagy lehetőség van személyes átvételre is ügyfélfogadási időben a cég budapesti átvételi pontján a 1134 Budapest., Hegedűs Gyula u. 35/B szám alatt, amely díjmentes. A fuvardíjat az Ügyfél viseli oly módon, hogy a fuvardíj a számlán feltüntetésre kerül. Ha egy Ügyféltől azonos napon több megrendelés is érkezik, ezek a házhozszállítás díja szempontjából külön kerülnek figyelembevételre. Amennyiben az Ügyfél a második rendelés leadásakor jelzi és erre a Szolgáltató visszajelzése alapján, még van lehetőség, a Szolgáltató összevonhatja a megrendeléseket, a már elindított csomagok utólagos összevonására nincs mód. A Szolgáltató a szállítási díj változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja. A megrendelt terméket a csomag átvételekor a futárnak kell kifizetni. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és a visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz.
Szállítási feltételeket a továbbiakban az ÁSZF-ben tesszük közzé, melyet alább talál.
A szállításokkal, és a csomagok státuszával kapcsolatos kérdések esetén, keresse ügyfélszolgálatunkat bizalommal.

14 NAPOS ELLÁLÁSI JOG

Internetes vásárlás esetén a fogyasztót megilleti a 14 naptári napos elállási jog. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a szerződéskötést követően a szerződéstől bármely okból – tehát akkor is, ha a termék egyébként megfelelően működik, nincsen semmi baja, de például mégsem tetszik – a fogyasztó vissza akar lépni, úgy ezt indokolás nélkül megteheti, és a megrenedelt termék árát visszakérheti.

Ki minősűl fogyasztónak?
A Polgári Törvénykönyv és a 45/2014. (II. 26. ) kormányrendelet alapján csak a magánszemélyek (természetes személyek) minősülnek fogyasztónak. Csak a fogyasztókat illetik meg internetes vásárlás esetén a fogyasztói jogok (így az indokolás nélküli elállás joga is).

Csomagolás, a termék kipróbálása és használata
A fogyasztó főszabályként jogosult indokolás nélkül elállni a szerződéstől akkor is, ha az átvett termék csomagolását kibontotta. A 45/2014. kormányrendelet 25. §-a alapján a fogyasztó a "termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel. A termék kicsomagolása után tehát jogunk van kipróbálni azt, és megállapítani, hogy a termék tetszik-e, és a rendeltetésszerű használatra alkalmas-e. Ha a használat során kárt teszünk a termékben, azért felelősséggel tartozunk.
A Fogyasztóvédelmi Hatóság e kérdésben egyértelműen fogalmaz: "Fontos tudni . . . hogy ha a terméket nem csak kipróbáltuk, hanem ezen felül is használtuk, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé. "
Nem gyakorolhatja azonban a fogyasztó a csomagolás felbontása esetén az elállás jogát a 45/2014. sz. kormányrendelet 29. §-ában meghatározott esetekben, így pl. egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem visszaküldhető termékek, ilyenek pl. lázmérő, fülhallgató, fejhallgató, headset, gamer headset, villanyborotva, epilátor, fogkefe, fogkefe fej, szájzuhany, szájcenter, hajformázók (hajvasaló, hajsimító, göndörítő, kreppelő, hajsütővas, kúpvas, meleglevegős készülékek), hajvágó, szakállformázó, testszőrzet nyíró, fül/orr szőrnyíró, VR szemüveg és/vagy headset, vérnyomás- és/vagy pulzusmérők, ágymelegítő  ezeken kívül lezárt csomagolású CD, DVD, vagy szofver.

Az ellálási jog kezdő időpontja
A fogyasztó az indokolás nélküli elállási jogát termék adásvételére irányuló szerződés esetén a terméknek a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy napon belül gyakorolhatja. Az elállási jogot határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy az elállás jogát e rendelkezéssel összhangban gyakorolta. Ez nem érintik a fogyasztó azon jogát, hogy a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja.

Hogyan tegyük meg az ellálási nyilatkozatot
A fogyasztó a 45/2014. (II. 26. ) Korm. rendelet 20. §-ban biztosított elállási jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján. Az ellálási nyilatkoztott megtalálja az ÁSZF-ben. Az Eladó a fogyasztó elállási nyilatkozatát annak megérkezését követően köteles tartós adathordozón visszaigazolni.

A visszaküldés költsége
Ha a fogyasztó a 45/2014. (II. 26. ) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelően eláll a szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve az Eladónak vagy az Eladó által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi. A fogyasztó viseli a termék visszaküldésének költségét. A terméket az Eladó címére kell visszaküldeni.

Visszatartás joga
Az Eladó a fogyasztó elállása esetén mindaddig visszatarthatja a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte. Utánvéttel feladott küldeményeket nem áll módunkban elfogadni.

Visszatérítési kötelezettség
Ha a fogyasztó a 45/2014. (II. 26. ) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelően eláll a szerződéstől, az Eladó legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket, így a szállítási díjat is.

Ha ön drágább kiszállítási módot választott
Ha a fogyasztó kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, az Eladó nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket. Ilyen esetben a feltüntetett általános szállítási díjtételek erejéig áll fenn visszatérítési kötelezettségünk.

Az ellálási jog kizártásga
A fogyasztó nem gyakorolhatja az indokolás nélküli elállás a 45/2014 (II. 26. ) Korm. Rendelet 29. §. (1) bekezdésében foglalt esetekben, így különösen a „e”, és az „i” pontban meghatározottak esetén:
- olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza (pl. Lázmérő, Fülhallgató, Fejhallgató, Headset, Gamer headset, Borotva, Villanyborotva, Epilátor, Borotvához szita, Borotvafej, Trimmel, Fogkefe, Fogkefe fej, Szájzuhany, Szájcenter, Manikűr/pedikűr készülékek és tartozékaik, Hajformázók (hajvasaló, hajsimító, göndörítő, kreppelő, hajsütővas, kúpvas, meleglevegős készülékek), Hajvágó, Szakállformázó, Testszőrzet nyíró, Fül/orr szőrnyíró, VR szemüveg és/vagy headset, Aktivitásmérő, Vérnyomás- és/vagy pulzusmérők, Alkoholszonda, Vércukor és/vagy koleszterin mérő, Lábfürdő, Ágymelegítő, Melegítőpárna, Lábmelegítő, Védőszemüveg tekintetében)
- lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta (pl. lezárt csomagolású CD, DVD, vagy szofver)