A kínai Zidoo az elmúlt évek egyik leggyorsabban és legnépszerűbbé fejlődő márkája lett az Android alapú médiaboxok piacán. Sikerük titka a minőségi hardver (pl. a legújabb Realtek médiaprocesszor használatával) és az egyedi szoftver, illetve kezelőfelület. Készülékeik elsősorban médiatartalmak lejátszásra vannak előkészítve. A nagyobb modellek high-end digitál-analóg konverterrel, XLR-kimenetekkel és válogatott alkatrészekkel (pl. professzionális belső tápegység) segítik a csúcsminőségű zenelejátszást, melyet mobilról, webböngészőből a TV/projektor bekapcsolása nélkül is tökéletesen vezérelhet a felhasználó. Ha filmlejátszásról van szó, a Zidoo saját lejátszóalkalmazása szinte minden formátumot és felbontást támogat, legyen szó 4K/HDR10, Blu-ray 3D, 4K Blu-ray, stb. fájlokról, akár 4K/60 Hz minőségben is. Különlegesen fejlett a filmfeliratok kezelése, akár online keresésről és letöltésről, akár speciális effektekkel való megjelenítésükről legyen szó. 


A Zidoo saját videós jukebox alkalmazása talán a legjobb a jelenleg kapható médialejátszók között. A csúcskészülékeken dupla HDMI-kimenet (külön csak hangot továbbító) segíti a régebbi HDMI-s házimozi-erősítővel, de már 4K-s tévével rendelkezőket.

A gyári – jelenleg Android 7.1 – rendszernek nem része a hivatalos Google Play Store, de utólag telepíthető, illetve .apk fájlok segítségével is bővíthető a készüléken futtatható alkalmazások kínálata.
A gyártó célja azonban, hogy a felhasználók mindenféle alkalmazással ne lassítsák és ne tegyék instabilabbá a rendszert, használják elsősorban médialejátszóként. Ezen feladatra meg egyre inkább kiváló mindegyik Zidoo készülék, a rendszeres firmware-frissítéseknek köszönhetően.

A Zidoo kezelőfelületének magyar fordítása folyamatban van, várhatóan még idén elkészül. Természetesen, az Android rendszerben már most is választható a magyar nyelv, csak a kezelőfelület nem tud még magyarul.

Okosotthon rendszerekhez kiválóan illeszthető minden Zidoo. Alapfelszereltség az RS232 port, de hálózaton keresztül HTTP-n is vezérelhetőek, sőt Control4 driver is elérhető hozzájuk.

A Zidoo androidos médiaboxok főbb közös tulajdonságai:

4-magos, 64-bites Realtek 1296DD processzor
2/4 GB RAM, 16/32 GB eMMC flash memória
Gigabites ethernet, 802.11ac (867 Mbps) WiFi
HDMI 2.0 kimenet és HDMI bemenet
4K felbontás, 23,976/24/25/30/50/60 Hz képsebesség
3D-s lejátszás
Blu-ray és 4K Blu-ray fájlok lejátszása menüvel együtt is
Kiváló filmes jukebox TV-sorozatok kezelésével
HDR10 filmek hibátlan visszakonvertálása SDR-re régebbi tévék esetén
Kiemelkedő feliratkezelés
Háttérvilágítás távvezérlő
Távvezérlés mobilról, webböngészőből és RS232 porton keresztül is
Control4 kompatibilitás