Lassan itt a jó idő. A Xiaomi elektromos rollere akár 30 km távolságot is kibír (5 óra töltés), így csak néha kell rásegíteni. Akár 25 km/h sebességgel is száguldhatunk. Emellet akár 14 fokos emelkedőkkel is megbírkózik.
30 darab 18650-es LG akkumulátor szolgáltatja az energiát, amivel ilyen távot, ilyen sebességgel meg lehet tenni. A teljes töltöttséget 5 óra alatt éri el, élettartama, ha megfelelően karbantartjuk, akár 1-2 év is lehet, kis veszteséggel. Ezt a teljesítményt maximum 100kg-os terhelés mellett tudja biztosítani, de ez nem jelenti azt, hogy nehezebb ember nem használhatja, csak nem fog menni ilyen gyorsan és ilyen távot. Tárcsaféke 25 km/h-ról száraz úton 4 méter alatt állítja meg a járgányt, erre mindenképpen figyelni kell.

Külső és első használatba vétel
A rollert kicsomagolás után be kell állítani. Először rögzíteni kell a kormányt, ehhez négy darab csavarra van szükség amik a dobozban találhatóak. Második lépésként fel kell teljesen tölteni az akkumulátort, eközben a roller bekapcsolható és a töltés ideje alatt Bluetooth segítségével frissíthető a szoftver. A töltés alatt a későbbiekben érdemes kikapcsolni, így kb. egy fél órával rövidebb idő alatt feltölthető.
Az anyaghasználat kiváló! A teljes roller alumíniumból készült, pontosabban "aircraft-grade aluminum alloy". Emiatt nagyon masszív és strapabíró szerkezet és nem utolsó sorban szép is. Van rajta egy nagyon jó elülső LED világítás, ami 6 méter távolságig elegendő és egy hátsó piros LED lámpa is.

A jobb markolat belső felén helyezkedik el a gázkar, mely fokozatosan lefelé nyomható és folyamatosan nyomva tartva növelhető a sebesség. Ha a gázkart felengedjük, működésbe lép a motorfék. Ezzel és a hátsó tárcsafékkel együtt - ezt jelenti a "Dual brake e-ABS system" - nagyon jó fékhatást lehet elérni. A kerekek 8,5 colos gumiabroncsok amik végig stabilak maradnak a lassítás során. Fontos megemlíteni a megfelelő légnyomás biztosítását, mert a lapos gumikkal erősen romlik a menetstabilitás.

Xiaomi M365 roller kerekek

A roller összecsukható és kis helyen is tárolható, bár a súlya 12 kg, ami nem éppen könnyű de nem is szakad meg benne az ember ha fel kell vinni a lépcsőn pár emeletett. Ami még fontos, hogy rendelkezik kitámasztóval, nem kell félni, hogy eldől magától.

Xiaomi M365 elektromos roller összecsukva

Akkumulátorok
30 darab 2660 mAh-s lítium ionos akkumulátor dolgozik benne. Amit kb 5 óra alatt lehet nulláról feltölteni a hozzáadott töltővel kikapcsolt állapotban.
A roller rendelkezik egy extra funkcióval is. Ez a Kinetic Energy Recovery rendszer, ami bekapcsolása esetén a lejtőn-, vagy gázadás nélkül guruló, esetleg lábbal hajtotás alatt képes a felszabaduló energiából áramot termelni és az akkumulátort tölteni. Ettől nem szabad sok plusz kilométert elvárni, de dicséretes funkció.

Kijelző
A rolleren csak az akkumulátor töltöségét jelző négy kis led található, de mobiltelefonos alaklmazással pofás kis műszerfalat kapunk. Érdemes beszerezni a roller mellé egy telefontartót is. Bármilyen univerzális biciklihez való tartó megfelel.

Technikai adatok
Váz Repülőgép-ipari minőségű alumínium
Gumiabroncs 8,5”
Motor méret 6,7”
Sebesség 25 km/h maximum, 18 km/h tempomattal
Nyomaték 16 nm maximum
Motor teljesítmény 250W (névleges), 500W (maximális pillanatnyi csúcs)
Motorvezérlés Szinusz-hullám vektor és áramszabályozás + zárt hurkú fordulatszám-szabályozás
Max. lejtés Kb. 14° 
Terep Cement, aszfalt, lapos talajtakarók, dudorok vagy lépcsők 1 cm-nél rövidebb és kevesebb, mint 3 cm szélesek
Taposólemez-magasság Kb. 87,5 mm
Ellenállóság IP54 szennyeződésnek, pornak és fröccsenő víznek ellenáll
Akku szerkezet 30 x 2600mAh líthium cella
Utazási távolság Kb. 30 km
Töltő 71W névleges teljesítmény 100-240V, 50/60Hz 42V
Töltési idő Kb. 5 óra
Intelligens védelem Rövidzárlat elleni védelem, túláram elleni védelem, kettős védelem a túltöltéstől, kettős védelem a túlfeszültségtől, hőmérséklet-ellenállás
Szabványos energiafogyasztás 1,1 kWh / 100km
Fékezési rendszer Regeneratív + tárcsafékezés
Abroncs anyaga Felfújható gumiabroncsok
Fényszóró 1,1 W-os ultra-fényes fényszórók, 6 méteres hatótávolsággal
Hátsó fényszóró Piros LED
Tápellátás visszajelző 4 x LED
Üzemmód jelző Bekapcsológomb alatt található. Fehér a normál üzemmódban, zöld az energiatakarékos üzemmódban
Energiatakarékos mód Max. sebesség 18 km / h, finomabb gyorsítás a kezdőknek
Ajánlott kor 16-50 éves
Ajánlott magasság 120-200 cm
Terhelhetőség Max. 100 kg