A Taga Harmony bemutatta a legújabb ár-érték bajnokot. A TAV 506 v.2 hangsugárzó továbbfejéesztett változatát a TAV 506F SE (Special Edition) típust. Az elődhöz képes minimális árkülönbözettel nagyban javították az előd modell tulajdonságait. Az újdonságok egy része a magasabb kategóriájú hangfalakból került át. Emelett egy igazi különlegesség is bele került, az Arek Ogrodnik által tervezett keresztváltó.  Ezzel még biztos fogunk találkozni a jövőben a magasabb kategóriában is.

A megjelenés továbbra is egyszerű és letisztult, bármilyen szobában nagyon jól mutatnak.

Taga Harmony TAV-506F SE hagnsugárzó wenge színben

Mik az újdonságok? Nézzük őket sorban.

- A TAV 506F SE TLIE (Taga Low Interference Enclosure) doboza vastagabb 12 mm-es nagy sűrűségű MDF lemezekből épül fel, és 3,5 cm-rel mélyebb, mint a korábbi TAV 506 verzió. Ezáltal nagyobb a belső térfogat és nagyobb merevséget biztosít a hangsugárzónak. Ez alacsonyabb torzulást és rezgéseket eredményez, továbbá kiküszöböli a belső állóhullámok problémáját.

- Ogrodnik crossover - A TAV-506F SE teljesítményét az Ogrodnik féle keresztváltó vezérli
Arek Ogrodnik az elismert lengyel tervező és szakújságíró által tervezett keresztváltó minimális számú, rendkívül jó minőségű és gondosan kiválasztott komponensből épül fel. A felső és az aluláteresztő szűrő a legjobb semlegességet biztosítja, a legnagyobb pontosság biztosítása érdekében.

- A magas minőségű polipropilén mélysugárzók a TAV 616 modellből származnak. Polipropilén kúpokat és nagy 80 mm-es mágneseket tartalmazó nagy teherbírású hangtekercseket használnak a jobb, pontosabb és részletesebb basszus teljesítmény érdekében.

- A belső kábelezéshez a TAV 606SE modell ugyanazon kiváló minőségű belső vezetékeit használják fel a jelveszteségek korlátozására és a legjobb vezetőképesség biztosítására.

- A burkolat új burkolatcsillapító anyagot kapott az álló hullámok jobb lebontására, a rezonancia csökkentésére és a torzulások korlátozására, ami javítja a hangfal tulajdonságait minden tartományban.

Mindezen  újdonságok ellenére az ár még mindig 100.000 Ft alatt maradt, még ha csak egy haszálnyival is. Jelenleg 99.900 Ft-ért vihető haza egy pár belőle.

Taga Harmony TAV-506F SE álló hangsugárzók