Az Onkyo lerántotta leplet a TX-8390 hálózatképes sztereó erősítőről, melyet a többcsatornás házimozi rendszerek alternatívájaként fognak kínálni azok számára, akik autentikus hifi hangot és csúcsminőségű AV megoldásokat keresnek, ugyanakkor nem akarnak többcsatornás rendszerekkel vesződni.

A TX-8390 2 x 200 W (6 ohm, 1 kHz, 10% THD, 2 csatornát hajtva) teljesítményt nyújtó Dynamic Audio Amplification meghajtással büszkélkedhet. Az alkatrészek válogatásánál a „hallgatás-mérés-hallgatás” elvet követték, hogy az erősítő az emberi fülnek is jól szóljon, és ne csak papíron.

Onkyo stand az IFA-n

A házimozi és sztereó erősítő designok egyesülésének az eredményeként a csatlakozási lehetőségek és a hangminőség összeolvadása soha nem látott szintre emelkedett. A TX-8390 hat HDMI bemenettel, valamint Main és Sub/Zone 2 kimenetekkel rendelkezik, melyek mind HDCP 2.3-asak és támogatják a 4K/60p-t, a HDR-t (HDR10, HLG, Dolby Vision), a BT.2020-at és a 4:4:4/24-bit színt. A HDMI lehetővé teszi azt is, hogy a képernyőn elérhetők és állíthatók legyenek a bemeneti is kimeneti média információk. A HDMI Sub /Zone 2 tükrözheti a Main HDMI kimeneten futó tartalmat, de akár teljesen más is megjeleníthető rajta párhuzamosan.

Onkyo TX-8390 sztereó erősítő

Az interferenciák minimalizálása érdekében a HDMI áramköri lapon lerövidített jel utakat és a nagyobb földeléseket alkalmaztak. A négymagos SOC-t (ami a 802.11ac (2x2 MIMO) 5 GHz/2.4 GHz wifiről gondoskodik) izolálták az audio áramköröktől. Ráadásul az AK4458 sztereó DAC VLSC kimeneti szűrővel rendelkezik, ami az ultra magas frekvenciákból eltűnteti az impulzus modulációból származó zajt. Ezeknek a technológiák főleg highres audio források hallgatásakor jelentenek érzékelhető hangminőség javulást.

A készülék a DSD256/125/64 anyagokat, és 384 kHz/32-bitig a PCM anyagokat is támogatja. A TX-8390-n az MQA zenék is lejátszható a dedikált online szolgáltatók választékából, USB-re vagy PC/NAS-ra letöltve is. Az elérhető online szolgáltatások között megtalálható az Amazon Music, TIDAL, Spotify, Deezer és TuneIn rádió, melyek eléréséről az Onkyo Control App gondoskodik.

Multiroom részről elérhető a Chromecast, AirPlay 2, DTS Play-Fi, FlareConnect és a Works with Sonos. Napjainkban a hangvezérlés sem maradhat el, ezért lehetőség van a megfelelő eszközön keresztül az Alexa, Google Assistant és Siri elérésre is.

A TX-8390 az első sztereó erősítő az Onkyotól, amibe bekerült az AccuEQ akusztikai kalibráció, amit eredetileg többcsatornás rendszerekhez terveztek, viszont sztereóra is átültettek. A mérés során a rendszer érzékeli a csatlakoztatott hangszóró méreteket, és távolságukat a mérési ponttól, mely alapján beállítja a hangnyomás megfelelő szintjét és a sub vágási frekvenciáját a lehető legjobbat kihozva a rendszerből és a helyiség adottságaiból.

Onkyo TX-8390 sztereó erősítő hátoldala

A két pár hangszóró csatlakozó aranyozottak és A/B vagy A+B módra is állíthatók. Bemeneti oldalról két optikai, egy koax digitális, két USB (egy az elő- egy pedig a hátlapon), négy RCA és egy MM phono csatlakozó áll rendelkezésre. A kimenetek között két SUB és pre vonalkimenet is helyet kapott (a TX8390 előerősítőként is használható).
Az 5mm vastag alumínium előlapnak és alumínium vezérlőknek köszönhetően a TX-8390-nek nem csak a belseje, hanem a külseje is prémium minőséget sugároz.