A JBL Bar 5.0 MultiBeam egy nagyon jó ár/érték arányú készülék lett. Elég csak egy pillantást vetni a lenyűgöző funkciók listájára, vagy csak megemelve megnyugodhatunk, hogy a gyártó annyi gondot fordított belépő szintű hangprojektorára, mint a többi házimozi termékére.

Ez egy szilárd felépítésű, mindössze 71 cm széles, és csaknem 6 cm magas készülék, ami szinte minden tévé alatt el fog férni. Látszólag masszív felépítése azonban azonnal azt sugallja, hogy komoly eszközzel van dolgunk, méretétől függetlenül.

Öt darab 48 x 80 mm-es teljes sávú meghajtó van kiegészítve négy darab 75 mm-es passzív radiátorral, amelyeken kívül még két meghajtó található, hogy magassági hangokat biztosítson. Valójában a hangprojektor annyira nagy részét a hang kibocsátására fordítják, hogy a tetején csak egy kis egy sorban elrendezett kezelőszervnek maradt helye.

JBL Bar 5.0 Multibeam vezérlő gombok

A hátlapon pedig megtaláljuk a kellő számú csatlakozási lehetőséget találunk. Amik sorban: HDMI bemenet , HDMI kimenet (HDCP 2.3-kompatibilis, eARC és 4K HDR), Ethernet, Optikai. Egyedül az analóg bemenet hiányozhat, de ma már minden új eszköz rendelkezik digitális csatlakozással, így ma már ez kevésbé fájó dolog.
Természetesen rendelkezik Dolby Vision támogatással is, hogy a hangot a jelenleg elérhető legjobb képpel párosítsa.

JBL Bar 5.0 Multibeam csatlakozók


Rengeteg olyan technológia is található a fedélzeten, amely a Bar 5.0 MultiBeam hangzását sokkal nagyobbá teszi, mint amilyen. Az első a hangsáv nevében van: MultiBeam - ez a technológia, amelyet korábban a Harman Kardon Citation MultiBeam 700-on hallottunk.
Ennek a technológiának az a célja, hogy magával ragadó hallgatási élményt nyújtson a térhangzás felpörgetésével, de további hangszórók nélkül. Ez párosul a Virtual Dolby Atmos-al, amelynek ugyanezt kell tennie a magassági csatornák esetében is. Nem valószínű, hogy ilyen áron találna egy tisztességes Atmos-os hangprojektort.

JBL Bar 5.0 Multibeam hangprojektor

A funciók közül nem hiányozhat az Apple AirPlay, az Alexa Multi-Room Music és a beépített Chromecast is megtalálható a könnyű zenei streaming és a többszobás kompatibilitás érdekében, valamint természetesen Bluetooth. Nem rendelkezik mikrofonnal, de ha egy kompatibilis eszközhöz csatlakozik természetesen a hangvezérléssel is működik.

Érdemes rögtön azt is elmondani, hogy nem fog helyettesíteni egy teljes térhatású rendszert, amelynek Atmos hangszórói is vannak. A virtuális technológiái észrevehetőek és szórakoztatóak anélkül, hogy több hangfalat kellene elhelyezni a helységben. Azok számára ajánlott, akiknek van egy nagy helyiségük, de nem tudnak, vagy nem akarják telerakni hangfalakkal.

A Bar 5.0 Multibeam már raktárról elérhető webáruházunkban ingyenes szállítással.