Napokon belül 3 új DuneHD médilejátszó fog érkezni, A három új modell a Pro 4K II, Realbox 4K és a Smartbox 4K. Nézzük meg miben fognak újat mutatni az új típusok. 

DuneHD Pro 4K II
Az egyik legnépszerűbb modell frissített változata  6 magos Realtek RTD1619 processzorral szerelt, ami 77%-os gyorsulást jelent az előző modellben használthoz képest. Emelet duplázták a beépített tároló és memória méretét. Az előbbi 32Gb-ra az utóbbi 4Gb-ra emelkedett. Az új Mali-G51 grafikus chip 50%-os gyorsulást jelent a 2D/3D megjelenítésnél, így már nem csak lejátszóként hanem androidos játékkonzolként is bevethető.

Ezek mellett szoftveres téren is történt egy nagy előrelépés, az Android operációs rendszer 7.1-ről 9-re frissült, garantálva, hogy még több modern alkalmazás futtatható gond nélkül. Ami még megdobja, hogy az Android melett párhuzamosan fut a népszerű OpenWRT is, ami a routerek alternatív operációs rendszereként is ismert és NAS-képességekkel ruházza fel a lejátszót.
Az előre telepített szolgáltatások a követketzőek: DLNA-szerver, SMB-szerver, AFP-szerver (Apple gépekhez), FTP-szerver, iTunes-szerver, TimeMachine (Apple gépekhez), Aria2 letöltőkliens (pl. torrent), Transmission torrentkliens, Tárhelykezelő (formázás, partícionálás). De emelet egy kattintással számtalan egyéb is telepíthető.


A képfeldolgozás is lépést tart a korral, megjelent a HDR10+ támogatás is. A Youtube esetében pedig lejátszhatóak a 4K HDR videók is. Csatlakozás terén is elkényeszteti a felhasználókat, kapunk egy darab USB 3.0 és 2db USB 2.0 csatlakozót, HDMI 2.0 ki és bemenetet, SATA csatlakozót és két antennás Wi-Fi-t, microSD kártyolvasót.

DuneHD Realbox 4K
Igényes kivitel korrekt áron. Így lehet jellemezni a középső modellt. Új generációs Realtek RTD1395 médiaprocesszorral érkezik. Szintén támogatja a HDR10+ tartalmakat természetesen a 4K HDR YouTube videókkal együtt. Passzív hűtésű, 10 x 10 cm-es kompakt fém házban érkezik ami akár falra is szerelhető, így az elhelyezése biztos nem okoz gondot. A passzív hűtésből eredően nincs zavaró hangja.
Teljes értékű Android 7.1 operációs rendszert használ, így a Google Play Store-ból tetszőlegesen telepíthetünk rá alkalmazásokat. Kompatibilis a Control4 és Crestron okosotthon-rendszerekkel.
A lejátszón két darab USB 2.0-ás, HDMI 2.0 kimenet, microSD-kártyaolvasó, optikai kimenet és 1000 Mbit-es ethernet csatlakozás találunk. A biztos vezeték nélküli kapcsolat érdekében ez a modell is két antennás Wi-Fi-t kapott.

DuneHD Smartbox 4K
Kijelző nélküli, mindössze 10x10 cm-es lejátszó Android 6.0.1-el érkezik. Az előző két modellel ellentétben nem rendelkezik Bluetooth kapcsolattal és digitális hangkimenettel. 2db USB 2.0-ás csatlakozót, egy darab HDMI 2.0-ás kimenetet és microSD olvasót és 100 Mbit-es csatlakozót kapunk.
A fapados kivitelhez 29900 Ft-os ár társul. Tökéletes választás megjelenítők kezeléséhez kiállításokon, bemutató termekben, rendezvényeken. Szintén komaptibilis Control4 és Crestron okosotthon rendszerekkel.