Két új Dune HD médilejátszó érkezett, az egyik a SmartBox 4K Plus, ami a SmartBox 4K-ra épülő, minimálisan továbbfejlesztett, de továbbra is Amlogic processzoros modell. A másik a márka első 4K/HDR10/HDR10+/Dolby Vision médialejátszója a Pro Vision 4K Solo.

Dune HD SmartBox 4K Plus

A legfontosabb változás az immár 802.11b/n/g/ac sebességeket ismerő, kétsávos Wi-Fi, amely akár 4K Blu-ray fájlok hibátlan hálózatos lejátszását is lehetővé teszi–, és a beépített Bluetooth. Ami eddig fájó hiányossága volt az elődmodellnek, így akár az AirMouse használatát lehetővé teszi.. A kompakt méret továbbra is megmaradt. A SmartBox 4K Plus is a Dune HD saját hibrid operációs rendszerét (linux alapok + Android) használja, de már az Android 7.1-es verzióját a 6.0.1 helyett. Így biztosítva a megszokott és kiforrott kezelőfelületet és stabil működést.

Dune Hd SmartBox 4K Plus

Dune HD Pro Vision 4K Solo

Ez a modell a Pro 4K Plus II utódja. Az egyetlen és legfontosabb újdonság a a Dolby Vision színkódolás (hivatalos Dolby Vision licenc) kezelése az újabb Realtek RTD1619DR 6 magos médiaprocesszornak köszönhetően.

A készülékház változatlanul 71 mm magas, és egy jobb oldalt nyitható, 3,5"-es HDD-t (vagy adapterrel akár 2,5”-es HDD-t/SSD-t) fogadó fiókot tartalmaz. A hátlapi csatlakozók között sincs változás, maradt sokak örömére a dupla HDMI-kimenet – külön csak hang a régebbi házimozi-erősítők számára, amelyek a 4K-s videojelet még nem tudták fogadni.

Dune HD Pro Vision 4K Solo