Az AV-Online letesztelte a DALI legnépszerűbb szériájának kisebbik álló hangfalát, az Oberon 5-öt. A méreteit meghazudtoló mélyeket produkáló doboz tesztje itt olvasható:


AVOnline teszt

Az AV-Online szerint:

  • „Ami először szembetűnt az a basszus dominanciája. Elképesztően kerek, körülölelő, kategóriájában pedig abszolút pontos. A meghallgatás folyamán végig éreztette magát, bizony nem volt kibúvó alóla, mondjuk nem is kerestünk.”
  • „A jellemzői is azt mutatták, hogy távol áll a monitor hangzástól, a részletek helyett inkább a zeneiségen, temperamentumon volt a hangsúly. A dobokkal együtt a basszusgitár is hibátlanul átjött, a ritmus végig követhető volt, sőt, dominált. Szerencsére a középhangokra nem nyomta rá a bélyegét, hagyta azokat kibontakozni.”
  • „Hatalmas és kellőképpen megfogott basszusa van, ami már szobahangerőn is jócskán megmutatkozik. Ennek ellenére nem nyomja el a többi hangszert, hanem egységes előadást nyújt velük. Remek hangulat teremtésére képes, a koncerteket kifejezetten szereti, ahogyan a nagyzenekar sem okoz neki fejtörést.”