A Melody X több, mint 65 éves hi-fi szakértelem eredménye. A modern audiofil szemszögből lett kialakítva, és kiváló minőségű anyagokból készült, amelyek a hangminőséget olyan szintre emelik, amely túlmutat egy mezei hálózati CD-lejátszón.
A nagy hatékonyságú, alacsony torzítású digitális hangerősítés négy csatornával könnyedén megszólaltat két pár hangszórót is, független hangerőszabályzóval minden párhoz. 
Alternatívaként konfigurálható, hogy egyetlen hangszórópárt bi-amping módban vagy egyedi PBTL módban szólaltasson meg. Emellett a Melody X teljesen kompatibilis a szinte minden hangszóróval, beleértve a 4 ohm-os modelleket is.

A kompakt jelutak teljes mértékben optimalizálják a lehető legjobb hangminőséget, így csökkentik a torzítást és javítják a hangot.
A beépített HEOS technológia lehetővé teszi, hogy élvezze kedvenc digitális zenéit, amelyet a Spotify, TuneIn Internet Radio, Sound Cloud, Napster, Deezer vagy a helyi helyben tárolt zenefájlokat. 
További HEOS komponensekkel, mint például a HEOS hangsugárzóval vagy más HEOS-képes vevőkészülékekkel, egyszerűen lejátszhatja az összes zenét egy szobában vagy akár többben is. Az iPhone, iPad, Mac vagy Apple TV hangjait is tökéletesen szinkronizálhatja az AirPlay 2 segítsgével.

PBTL 60W x 2ch (6 ohm) vagy 4x30W A / B hangszóróhoz, egyedi hangerő-beállítással
CD, WMA / MP3 (CD-R / RW) lejátszása 
FM / AM és DAB + tuner funkciók
TuneIn Internet Radio, Spotify, Amazon Prime Music, TIDAL 
Okostelefonról vagy táblagépetől való lejátszás az AirPlay 2, Bluetooth segítségével
Támogatja az Amazon Alexa, a Google Assistant és az Apple Siri-t
Nagy teljesítményű, nagy felbontású audió lejátszás hálózatról vagy USB-ről
WAV / FLAC / ALAC 192kHz / 24bit, DSD 2,8 / 5,6MHz és Gapless lejátszás
Beépített Bluetooth és Wi-Fi, 2,4 GHz / 5 GHz-es kettős sáv támogatással
Két digitális optikai bemenet