A hangszóró dobozok meglehetősen tekintélyt parancsolóak, 1095 mm magasak és 446 mm mélyek. Az általános összeszerelési minőség kiváló, fantasztikusan mutatnak bármely szobában elhelyezve.
A hangszórók elülső része a mágneses előlapokkal vagy azok nélkül is tetszetősek.

A 25 mm-es magassugárzó egy kürt-be építették bele. Az Klispch ezt „hibrid keresztmetszetű tractrix” kürtnek hívja. A kürt alakjának geometriája nagy szerepet játszik hang technikájának meghatározásában. A Klipsch ezt teljes egészében újra tervezte, ez az új geometria néhány jelentős javulást kínál a régebbi Tractrix Horn-hoz képest. Állítólag elősegíti a kürttel kapcsolatos rendellenességek, például a furcsa visszatükröződések és a diffrakciós hatások csökkentését.


Klipsch magas sugárzó Tratrix Horn kürttel

Két nagy, 8 colos mélysugárzó vállalja a mély és középtartományt. A Klipsch a mélysugárzó kúpos kompozicióját „Cerametallic”-nek nevezte el. Úgy tűnik, hogy ez egy alumíniumréteg, amelyet keményen eloxáltak, hogy olyan kerámia bevonatot képezzenek, amely merevebb, mint az alumínium hordozó.

Klispch Cerametallic hangszóró

40 órás használat után a hangja szépen „rendeződik”, de a basszusgitár még mindig kissé meghatározhatatlan, több mint 100 órás használatig. 100 vagy több óra elteltével jól és pontosan illeszkedik a helyére.

Az RP-8000F bármely erősítővel jól használható, senki nem fog bennük csalódni. Filmek nézésénél, két csatornával is tiszta a párbeszéd és nagyszerűen reprodukálja a valósághű hangot.
Az újonnan tervezett Tatrix Horn kürtök, kifejezetten jót tettek a magas hangoknak, az előző verzióhoz képest. Nagyon jól kibővített, teljesen dinamikus, gyors, tágas hanggal és hatótávolsággal. 
A magassugárzó kúpja sokkal könnyebb, ami páratlan tisztaságot és pontosságot eredményez. Ez alapvető tulajdonság, mivel az emberi fül annyira érzékeny a közepes frekvenciákra.

A középsugárzók pontosak, jó egyensúlyban vannak. A dobok, a szaxofon, a gitárok és a szintetizátorok nagyon dinamikusak, pontosak és természetesek voltak, észrevehető elszíneződés nélkül. A jó minőségű középsugárzók nagyon jó kiegészítés az RP-8000F hangszórók magassugárzóihoz.

Klipsch RP-8000 port és csatlakozók

A mélytartomány igazán mély és nagyon tekintélyes, de a basszustól az alsó középső szakaszig kissé „meghatározhatatlan”, ezt az emberek többsége nem veszi észre a zenehallgatás során.


Összességében tökéletesen kielégítő teljesítmény nyújt a frekvenciasáv egészét nézve, nincs jelentős gyengesége, széles dinamika tartomány és tiszta, kiegyensúlyozott hangzás jellemzi.
Az RP-8000F az egyik legjobb vétel a jelenlegi kínálatban sok más hasonló kategóriájú hangsugárzók között. Nagyon ajánljuk azoknak, akik új nagy teljesítményű álló hangsugárzókat keresnek.