Las Vegasban, a CES-es jelentette be az új Bar 9.1 soundbart, ami nemcsak levehető hátsó hangsugárzókkal rendelkezik, hanem felfelé irányított hangszórókkal is. Így teremti meg a 3D hangteret, valamint elsőként Dolby Atmos hangot kínál 5.1.4 kiallakításban. A központi soudnbarhoz tartozik egy 10 hüvelykes (25 cm) vezeték nélküli mélysugárzó is. Így már most első ránézésre nagyot fog szólni.

A cég sajtöközleménye: „A Bar 9.1 az első JBL hangprojektor beépített Dolby Atmos hanggal a tökéletes moziatmoszféra megteremtésére. A hallgatók szinte érezni fogják, ahogy a helikopterek kedvenc akcióhősük fölött köröznek a négy felfelé irányított Dolby Atmos hangszórónak köszönhetően.

Ezek az egyedi hangszórók szó szerint új magasságokba emelik a hangot, kihasználva a szoba reflexióit, hogy a hangot minden szögből visszaverje, miközben a két akkumulátorról táplált levehető vezeték-nélküli hátsó hangsugárzó a hangot a mennyezetre fellőve és onnan visszaverve teremt 3D hallgatási élményt, mint semmi más”

JBL Bar 9.1 felfelé írányított hangszórók

Az új Bar 9.1 természetesen rendelkezik minden mai vezeték nélküli szolgáltatással, mint az Apple Airplay 2, Chromecast és Bluetooth. Az AirPlay 2 lehetővé teszi a hangprojektor csatlakoztatását Apple TV-hez vezeték nélkül. A HDMI csatlakozás Dolby Vision és 4K-kompatibilis.

A teljes rendszer teljesítménye 820 Watt, a hátsó levehető akkumulátoros hangsugárzók 10 órát fognak bírni egy feltöltéssel, utána mint az elődnél, vissza kell helyezni őket a központi egységre tölteni.

Főbb tulajdonságok:

  • Kiváló moziélmény: magávalragadó hangélményt teremtenek a felfelé sugárzó hangszórók, a levehető vezeték-nélküli surround hangsugárzók valamint a 9.1 csatornában egyesített JBL és a Dolby audioszaktudás.
  • Bárhová elhelyezhető levehető hangsugárzók: a beépített akkumulátorok jelentik az audioszabadságot. A két levehető surround hangsugárzó bárhol elhelyezhető a szobában, hogy hihetetlen hangélményt élvezhessen. 10 órányi lejátszás után a feltöltéshez egyszerűen dokkolja azokat a hangprojektorhoz.
  • 25 centis (10 hüvelykes) vezeték-nélküli mélynyomó: élvezze a moziminőségű basszus erősítést a filmélmény fokozása érdekében.
  • Beépített Chromecast és Airplay 2: küldjön nagy felbontású zenei bitfolyamot egyenesen a hangprojektorra.
  • Vezeték-nélküli Bluetooth streaming: vezeték-nélkül csatlakoznak az okos-eszközök a hangprojektorhoz és teszik élvezetessé az erőteljes hangot.