Mi változott?
A JBL Charge 4 hangszóró valamivel nagyobb, mint az előző verzió, és egy kicsit nehezebb is. A Charge 4 akkumulátorának élettartama ugyanaz, mint a Charge 3-nak - 20 óra. Az akkumulátor kapacitása azonban valóban jelentősen megnőtt, 6000mAh-ról 7500mAh-ra. Ez azt jelenti, hogy nagyobb hangerővel használható anélkül, hogy fel kellene áldozni az üzemidőt. Az elülső praktikus fehér LED-es kijelző mutatja az akkumulátor töltöttségi szintjét.

Az IPX7 vízállóság azt jelenti, hogy a Charge 4 képes vízbe merülni 1,5 méter mélyre. A hasonlóan vízálló telefonokkal ellentétben a JBL állítása szerint a hangszóró klórozott vagy sós vízzel való környezetben is használható.

JBL Charge 4 bluetooth hangszóró

Az utolsó generációhoz hasonlóan a JBL Charge 4-el is fel lehet tölteni a telefont vagy táblagépet - valójában bármi, ami USB-n keresztül tölthető egy 5 V-os tápegységről. A robusztus kialakítás, a kiváló akkumulátor-élettartam és a küldő eszközök töltése révén ez majdnem tökéletes a hangszóró nyaralás, kirándulás vagy vakáció közben.
Ez azonban még mindig egy meglehetősen egyszerű hangszóró. A Charge 4 tetején találhatóak a Bluetooth és Connect gombok. Nincs wi-fi, nincsen natív támogatás a digitális intelligens asszisztensek számára.

Külső eszközök töltése

A legfejlettebb szolgáltatás az, amelyet valószínűleg a legkevésbé fogunk használni. A Connect + segítségével akár 100 JBL hangszóró csatlakoztatható ugyanazon forrás lejátszásához. Lehet, hogy jó marketingvideót lehet ebből készíteni, de nem lesz sok haszna, hacsak nem nincs több JBL hangszóród.JBL Charge 4 vezérlőgombok

Hang
A JBL a Charge 4 ugyanott fejlődött, mint a nagyobb testvére az Xtreme 2. Ez azt jelenti, hogy nagyobb figyelmet kell fordítottak a közép és magas tartományra. Ez a valamelyest a mélyhangok kárára történt, de még így is kiváló basszussal rendelkezik. Ellenben a hangkép tisztább lett. Ezek a változások nem egyszerűen eltérő EQ-profilt jelentenek, hanem míg a JBL Charge 3- nak két kicsi aktív meghajtója van, addig a Charge 4-nek egy ovális nagyobb. Ez azt mutatja, hogy a JBL sokkal átgondoltabb és és nagyobb energiát fordított a fejlesztésre, mint ahogy a külsőről feltételezhető lenne.

Konkluzió
Azok, akik a megjelenések alapján nagy bombasztikus basszust várnak a Charge 4-től, előfordulhat, hogy nem azt kapják mint amire gondoltak. A mélyhangok ereje nem kiemelkedően magas, de rengeteg energiával és mélységgel rendelkeznek.
Rendkívül hasonló a Charge 3-hoz, amely szintén jó. Ami kiváló az új modelben az vízállóság, a hangminőség és az akkumulátor élettartam, amelyet ez a készülék versenyképes áron kínál.

JBL Charge 4 csatlakozók