A JBL Bar 3.1 hangprojektor meglehetősen szabványos kialakítású. Ez nem rossz megjelenést takar, sikerül észrevétlenül belesimulnia helyiségben ahova elhelyezzük. Általában a nagy hangprojektorok problémája, hogy a kisebb TV-k alá nem igazán illeszkednek, ám a Bar 3.1 kényelmesen elfér még a 43 colos kijelzők alatt is.

A hangprojektor elülső és felső oldalának nagy részét sötétszürke fém hangszóró rács borítja, amely kicsit furcsa választásnak hat, mivel a legtöbb más készülék általában matt fekete. Középen találjuk a JBL logót, míg a rács alatt közvetlenül egy nagy, fényes kijelző látható, ami tájékoztat minket a kiválasztott bemenetetről. Persze egy idő után elsötétül, hogy ne legyen zavaró. A felső részen középen négy vezérlőgomb található egy sorban a teljesítmény, a hangerő növelése, a hangerő csökkentése és a bemeneti forrás kiválasztása céljából.

A 10 hüvelykes mélysugárzó egyértelműen a legnagyobb ebben az árkategóriában, ezért JBL Bar 3.1-t nem szabad figyelmen kívül hagyni. 3db HDMI-bemenettel rendelkezik, amelyek mindegyike támogatja a HDCP 2.2-t, és így a 4K-videót.

Részletes teszt ide kattintva olvasható