Az órás rádiók eleve unalmasak. Csak természetesnek vesszük őket. Csak a munkájukat végzik. Nem gondolunk rájuk. Van-e valamilyen módja annak, hogy a kipróbált és megbízható termék újjászülethessen? Az innováció távoli lehetőség?

A Harman Kardon egy megbízható audiofil márka, amely sok változáson ment keresztül - mind orientációjában, mind tulajdonosi viszonyaiban - és a csúcstechnológiájú hangszórókkal lépést tartott a korral.

Harman Kardon Citation Oasis

A Citation Oasis egy fényes ötlet végeredménye, amelyet valakinek a tervezési fázisban át kellett alakítania. És igen, ez most egy intelligens hangszóró, amely fedélzetén található a Google Assistant, a Chromecast és Apple AirPlay. Van valami, amit a Google Assistant nem tud megtenni? Az biztos, de többre képes, mint azt a legtöbben el tudnánk képzelni. Például emlékeztetőket és riasztásokat állít be, időjárás-előrejelzéseket fog kapni és megválaszolja a kellemetlen kérdéseket. Még a zenét is odavarázsolja a YouTube-ról vagy a Spotify-ról.

A Google Segéd elindításához szükség van egy okostelefonra a Google Home alkalmazásra. Az alkalmazás felfedezi az Oasis-t, és elvégzi az összes konfigurálást, így az egész beállítási folyamat fájdalommentes vállalkozás. A bekapcsolt Bluetooth, Chromecast és Apple AirPlay segítségével okostelefonról zenét is lehet streamel-ni az Oasis-ra.

Harmona Kardon Oasis kijelző

Ahogy az órás rádiótól elvárható, hogy a rádióadókat is tudja fogni, az európai verzióban FM adások behangolására van lehetőség. Emellett még az internetes rádiókat tudjuk hallgatni. Az elülső részen egy nagy fehér LED-kijelző ül. Bár ez nem érintőképernyő, megmutatja a dátumot és az időt, valamint a jelenleg használt funkciót.

Az Oasis tetején Qi-kompatibilis vezeték nélküli töltő található. Bármennyire is praktikus a vezeték nélküli töltés, lassú. De az éjszakai töltéshez viszont teljesen rendben van. A tetején találhatók a vezérlők zene szüneteltetéséhez / lejátszásához, az ébresztés elhalasztásához, a rádióállomásokhoz való hozzáféréshez, a hangerőhöz, a forrás kiválasztásához és a streamelt műsorszámok átugrásához is.

Harman Kardon Oasis Qi töltés

Ha telefonja nem támogatja a vezeték nélküli töltést (vagy gyorsabb töltést szeretne), akkor sincs semmi gond. A hátlapján van egy USB-port, amellyel vezetékes kapcsolaton keresztül töltheti fel telefonját. Ha attól tart, hogy a Google kémkedik a Google Segéd mikrofonja némítható. A kijelző fényereje is tompítható, így éjszaka nem annyira zavaró. Aztán ott van az érdekes éjszakai Wi-Fi kapcsoló, amely éjfél és reggel 6 között letiltja a Wi-Fi-t.

A tervezés szempontjából az Oasis-t úgy alakították ki, hogy beleolvadjon a környezetébe. Ennek érdekében az oldalát szürke hálós Kvadrat gyapjúszövet díszíti, míg az egység többi részét tiszta szürke / fehér kivitelben készítik el. Ívelt kialakítása kevésbé rideg megjelenést kölcsönöz neki, amely lehetővé teszi, hogy illeszkedjen a legtöbb lakberendezéshez.

Egy másik 2021-es tervezési csípés a Sonics. Ahol a legtöbb digitális óra / rádió úgy hangzik, mint a régi tranzisztoros rádió, ott az Oasis kikapcsolja. Annak ellenére, hogy kicsi, kettős 6 W-os hangszórói vannak, a n sokkal nagyobbnak hangzik, mint azt a kicsi fizikai méretei alapján gondolnánk. Ha ez nem elég, az Oasis összekapcsolódhat bármely más Harman Kardon Citation hangsugárzóval, hogy részévé váljon egy többszobás audio rendzsernek

A támogatott audioformátumok tekintetében az Oasis szinte bármit lejátszik, beleértve a HE-AAC, LC-AAC, MP3, Vorbis, WAV (LPCM), FLAC és Opus fájllokat.

Összességében a hangminőség nem rossz, tekintve, hogy órás rádióról beszélünk. A magasok tiszták, a közepek melegek. Bár a basszus nem rázza ki a vakolatot a hálószoba mennyezetéből, bőven elegendő egy órás rádióhoz.

Ellentétben a legtöbb órás rádióval, amelyeknél beragadt a rádió vagy a dühös BEEEEEP BEEEEEP riasztó reggel, az Oasis különböző forrásokból képes hangot lejátszani. A DAB/DAB+ rádió kiegészül az internetes rádióval. A hátoldalán található USB-portnak köszönhetően hangot streamelhet vagy lejátszhat vezetékes külső forráson keresztül. De van egy analóg AUX bemenete is a hátlapon.

Harman Kardon Oasis hátlap

Ha már rendelkezik intelligens hangszórókkal vagy androidos telefonnal, azonnal otthon lesz. Szüneteltetheti / lejátszhatja a zenét, ugorhat a következő dalra, módosíthatja a hangerőt. Tekintettel arra, hogy szépen képes lejátszani a legtöbb audio formátumot, varázslatként működött a Spotify és a YouTube Music alkalmazásban. A legtöbb órás rádióhoz hasonlóan fizikai vezérlése sem mindig a leg intuitívabb. 

Ha azt akarja, hogy az órás rádió is a 21. század része legyen, akkor az Oasis mindenképpen érdemes megnézni.