Az Eufy Video Doorbell 2K valószínűleg az egyik legjobb videós ajtócsengő a piacon ár, megbízhatóság és teljesítmény tekintetében. 

Ez különösen igaz, ha nem lehet kivenni a már telepített régi csengőt. Mivel az Eufy vezeték nélkül működik a mellékelt HomeBase 2 központi egység segítségével. Egyszerűen rögzíteni kell bármilyen kültéri felületre, és akár hat hónapig is működhet egy feltöltéssel.

Sajnos van néhány apró hátulütője is - például az a tény, hogy fizikailag le kell szerelni, hogy félévente körülbelül hat órán keresztül újratöltsük az akkumulátort, és van egy kis késleltetés, amikor valakivel élőben beszélünk - de biztonsági szempontokat előre véve a kamera kiválóan működik. 

A Eufy biztonsági ajtócsengő két fő alkotóelemből áll, a tényleges ajtócsengő kamerából és a fent említett HomeBase 2-ből. A biztonsági ajtócsengő, ahogy várható volt, meglehetősen karcsú, egyszerű megjelenésű, teljesen fekete kialakítású, előlapi kamerával és beépített mikrofonnal, míg az Eufy HomeBase 2 teljesen fehér, de még mindig egy kicsit terjedelmes. Ez persze ironikus, mert csupán csatlakoztatni kell egy routerhez. Ehhez az összes vezetéket megtalálja a dobozban.

A HomeBase 2 az egész rendszer agyaként működik. Biztonságosan tárolja az összes felvételt - ami azt jelenti, hogy ha valaha ellopják a csengőt vagy bármely más hozzá csatlakoztatott kamerát, akkor az összes videó továbbra is biztonságosan tárolódik. Még ennél is jobb, hogy az Eufy saját kommunikációs technológiát használ, amely energiatakarékosabb, mint a szabványos Wi-Fi, így a vezeték nélküli kamera hónapokig újratöltés nélkül működik. 
Még jobb, hogy a HomeBase 2 akár 16 eszközt is támogat, ami azt jelenti, hogy ha valaha is ki akarja bővíteni otthoni rendszerét, mondjuk néhány  EufyCam 2 kamerával, akkor az nem okoz gondot. A HomeBase 2 csengőként is szolgálhat, ami szép, de telefonos értesítéseket is küld iOS és Android rendszerre.

Beállítás

A rendszer beállítása nem olyan egyszerű, mint néhány új fejhallgató párosítása, de nem is olyan nehéz. A külső rögzítőkonzollal rendelkezik, amely tartja az csengőt és a kamerát, valamint egy rögzítő ékkel arra az esetre, ha valamilyen szögben kell helyeznie a kamerát. Csavarok és tiplik tartozékok, ha betonba kell fúrni. Megfelelő szerszámokkal 10 perc alatt telepíthető. 

Mielőtt a kamera egységet a házba szerelnénk, meg kell győződni róla, hogy teljesen fel van töltve (a microUSB port a hátlapon található gumilappal eltakarva), és párosítva van a HomeBase 2 és az Eufy alkalmazással. 

Szerencsére az utóbbi meglehetősen egyszerű. Le kell tölteni az alkalmazást, létrehozni egy fiókot, ha még nem rendelkezünk vale, majd az „új eszköz hozzáadása” lehetőséget kell választani. A HomeBase 2 magas hangot ad ki, amelyet az ajtócsengő kamera hallatán párosít. Ez az egész folyamat ismét 5-10 percig tart, és nem lehet túl nehéz.

Van lehetőségünk az érzékenység beállítására, és az érzékelési zóna megadásra is, hogy az utcán történő minden mozgásra ne induljon be. Emelett meg lehet adni, hogy minden mozgásra beinduljon, vagy csak ha embert észlel.

Eufy Doorbell 2K felszerelve

 
Napi működés

Az Eufy Security vezeték nélküli kaputelefon óriási előrelépés mind felbontásban, mind teljesítményben. Ennek egy része ismét a HomeBase-hez kapcsolódik, amely előkészíti a gyorsabb kapcsolatot, de figyelembe kell vennie a 2K kamera felbontását is, amely kétszer világosabb, mint az 1080p biztonsági kamerák, és négyszer olyan világos, mint a 720p kamerák.

A másik különbség az, hogy 4:3 oldalarányban rögzít, ami azt jelenti, hogy látható az emberek arca, amikor közel vannak az ajtóhoz. Sajnos azonban, bár szép és tiszta a kép, a Eufy kamerája csak a széles dinamikatartományt támogatja a nagy dinamika tartomány helyett, ami azt jelenti, hogy a színek kissé visszafogottabbak, és nagyon fényes helyzetekben elveszhetnek a részleteket. De többek között emiatt is a Eufy-nak nagyon jó éjszakai üzemmódja van.

A másik lehetséges hiba, amelyre sokan rámutatnak az, hogy mivel 2K felbontásban rögzít, meglehetősen gyorsan betölti a 16 GB-os tárhelyet. Itt azért fontos megjegyezni, hogy a 16 GB két hét felvételt jelent, és az Eufy végül lehetővé teszi a tárhely hozzáadását USB-n keresztül a HomeBase központi egységen. 

A másik bosszantó dolog, hogy ha csengetnek a stream elindítása beletellik néhány másodpercbe, és a hang is egy kis késleltetéssel megy át, ez talán nehézkessé teszi a beszélgetést.

Szerencsére az Eufy alkalmazás lehetővé teszi számos előre beállított válasz küldését, amelyeket sietve el lehet küldeni, például „Kérjük, hagyja a csomagot az ajtóban” vagy „Mindjárt ott vagyok”, de nyilvánvalóan jobb lenne, ha nem lenne késés az alkalmazás és a kamera között.

Eufy Doorbell 2K mobil alkalmazás

Akkumulátor élettartam 

Az első töltés után Eufy azt mondja, hogy körülbelül 180 napos akkumulátor élettartamra számít - attól függően, hogy hány eseményt váltanak ki egy nap alatt, és milyen gyakran indítunk élő közvetítést. 

Ez azt jelenti, hogy az akkumulátor élettartama valóban attól függ, hogy hol van elhelyezve a csengő, merre néz. Ha az emberek folyamatosan elhaladnak mellette, egy töltés nem tart ki hat hónapig. Ha azonban napi 3-4 eseményre kell reagálni a csangőnek akkor a hat hónap helytálló. Ez nagyban függ a beállításoktól is. A töltés körülbelül hat órát vesz igénybe.

Opcionális előfizetési ár 

A jó hír az, hogy nincs többletköltsége az Eufy Smart Doorbell Camera 2K-nak. Megveszük, használjuk, és mindezt előfizetési díj nélkül. Ez óriási előnyt jelent más rendszerek ellenében, amelyek havi előfizetést kérnek, csak hogy lássuk a kamera által rögzített felvételeket.