A Denon Home prémium kategóriás vezeték nélküli hangszórók teljes választéka - Denon Home 150, 250, 350 és Denon Home Sound Bar 550 - rendelkezik beépített Alexával. A tulajdonosoknak többé nincs szükségük külön Alexa-képes eszközre ahhoz, hogy a digitális asszisztens kéréseit kimondják. A Denon Home termékek hangvezérlésének használatához a tulajdonosoknak először be kell kapcsolniuk a beépített mikrofonokat a HEOS alkalmazáson belül, és a hangszórót az Alexa-fiókjukhoz kell kapcsolniuk. A felhasználók az elülső fénycsíkon keresztül állapíthatják meg, hogy a mikrofon aktiválva van-e, amely korábban alvó állapotban volt.

Bekapcsolás után a felhasználók megkérhetik az Alexát, hogy játsszon le zenét, vagy a híreket, nézze meg az időjárás- előrejelzést, vezérelje az intelligens otthoni eszközöket és még sok minden mást. A teljes körű adatvédelem érdekében a Denon Home hangszórók mikrofonjai kikapcsolva és bekapcsolatlanul maradnak, hacsak a felhasználók nem kapcsolják be az Alexát.

Ezen kívül két új kapacitív érintőgomb is aktiválódik a Denon Home hangszórók felső paneljén, amelyekkel kétféle módon vezérelhető az Alexa. Az egyik gomb elnémítja a mikrofont, a másik lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy Alexát aktív hallgatásra állítsák. Amikor Alexa aktív hallgatásra van állítva, a felhasználók anélkül mondhatják el hangparancsukat, hogy az "Alexa" ébresztő szót kellene használniuk. Némításkor az elülső fénycsík rövid ideig pirosan világít, jelezve, hogy a mikrofon ki van kapcsolva, míg az érintőgomb piros marad, amíg a mikrofon némítása fel nem oldódik.

Denon Home Sound Bar 550 vezeték nélküli 5.1 Surround hang
A Denon Home Sound Bar 550 maximálisan kihasználva a Dolby Atmos és DTS:X 3D hangformátumok támogatását, a Denon Home Sound Bar 550-el rendelkező házimozi rajongók mostantól vezeték nélkül csatlakoztathatnak egy pár Denon Home hangszórót hátsó surround csatornaként, hogy egy magával ragadó surround rendszert hozzanak létre. Nagyobb helyiségek és még lenyűgözőbb basszusok esetén a felhasználók egy Denon DSW-1H mélynyomót is párosíthatnak a teljes 5.1-es surround kiépítés teljessé tételéhez.

Bármelyik opciót is választják a felhasználók, a hangszűrés automatikusan történik a lehető legjobb hangzás érdekében, az alacsonyabb frekvenciákat a mélynyomóhoz irányítja, hogy a soundbar a nagyobb tisztaságra és pontosságra koncentrálhasson. A beállítás bármelyik konfigurációhoz másodpercek alatt elvégezhető a HEOS alkalmazásból.

Javított basszus átvitel
A fejlett DSP-technológia lehetővé teszi, hogy a Denon elismert akusztikai mérnökei képesek visszamenőlegesen is teljesítményjavítást végezni a meglévő termékeken. Ebben a firmware-frissítésben a Denon Home Sound Bar 550 mostantól pontosabb, gyorsabb és szabályozottabb basszust kínál mind a zene, mind a filmek esetében.

Egy friss HEOS alkalmazás
A HEOS alkalmazás új külsőt kapott. Az új felhasználók és bármely HEOS Built-In termék régi tulajdonosai is új
felhasználói felületet kapnak, amely megkönnyíti a navigációt és a zenei rendszerük vezérlését.