Ma otthon elkészíteni az ételek, italok nagy részét ma már gyerekjáték a konyhai kisgépeknek köszönhetően. Krémlevesek, főzelékek, szendvicskrémek, zöldségpürék készítésének ma már elengedhetetlen kelléke egy jó botmixer. A botmixerek helytakarékosságuk és egyszerű tisztíthatóságuk miatt is közkedveltek, így a kínálat is egyre bővebb. A teljesítmény mellett a különböző kiegészítőket – aprítóedény, extra kések, habverő feltét – érdemes figyelembe venni a vásárláskor, jó ha előre tudjuk, mire fogjuk általában használni a készüléket. A garancia idejét sem szabad figyelmen kívül hagyni, ha egy gyártó például már 6 év jótállást vállal a motorra, akkor nem igazán lőhetünk mellé.

Könnyű botmixer

Milyen erős legyen?
Nem mindegy, hogy botmixerünk hogyan birkózik meg például a kisebb magokat is magukban rejtő gyümölcsökkel, keményebb magvakkal, az erős rostú húsfélékkel, a jégdarabokról már nem is beszélve, ezért mindenképpen érdemes nagy teljesítményű gépet választani, ami viszonylag rövid idő alatt tökéletesen elvégezi feladatát. Erre a célra egy 400 vagy annál nagyobb teljes gép a legjobb választás.

Kialakítás és tisztítás
Fontos a kényelmes használat. Ugyanis nem mindegy, hogy egy tejszínhab vagy tojáshab hosszadalmasabb felveréséhez olyan botmixer áll a rendelkezésünkre, amitől egy ötperces művelet után már sajog az egész tenyerünk, és nyomógombra ragadt ujjunk éppen letörni készül. Ezért olyan botmixert válasszunk, amin kézre álló, puha tapintású gombokkal rendelkezik, és magát a gépet is munka közben kényelmesen tudjuk fogni. Már a legtöbb gép alkalmas arra, hogy a motorrész kivételével az alkatrészei külön tisztíthatóak legyeek akár mosogatógépben is.

Kiegészítőkkel vagy anélkül
Érdemes átgondolnunk, hogy milyen konyhai gépeket helyettesíthetünk, ha egy komplett csomag mellett döntünk. Nem mindegy, mennyit költenénk külön-külön egy robotgépre vagy például egy külön aprítóra.
Egy szett tartalmazhat ugyanis a botmixerfejen kívül habverőfejet, mixerpoharat, falra szerelhető tartóelemet, amivel akár a konyhai falon is találhatunk helyet a gépnek, továbbá aprítót és jégvágó kést is.

Botmixer kiegészítők

Amennyiben egy könnyű, kisméretű és helytakarékos gépre vágyik, akkor nem érdemes ezen gondolkozni. Kínálatunkban sok kisméretű könnyen használható típus található.

Botmixer állvány

Összeségében a botmixerek hatalmas segítséget jelentenek az apróbb és a nagyobb konyhai feladatok elvégzésében.