A Netatmo Healthy Home Coach tulajdonképpen egy okos, otthoni egészségügyi állomás, ami megmondja, hogy mekkora a szoba belső hőmérséklete, a levegő páratartalma, a széndioxid értéke, és végül a zajszintje. Ezek olyan dolgok, amik nagyban befolyásolhatják a napunkat, életritmusunkat, fáradékonyságunkat. A Netatmo HHC lényegében segít, hogy az otthonunkban mindig megfelelőek legyenek ezek az értékek.

A készülék Bluetooth-on keresztül csatlakozik a telefonunkhoz, hogy automatikusan beállíthassuk a Wi-Fi-t. Ez csupán néhány lépés. Rögtön elkezdi figyelni, hogy mekkora a szoba a hőmérséklete, a levegő páratartalma, valamit a CO₂ és zajszintet is méri.

Jelzi, és értesítést is küld, ha éppen valami nem a megfelelő tartományban van. Ilyenkor télen legfőképp a magas CO₂, avagy széndioxid szinttel kell küzdeni, mert keveset szellőztetünk. Legtöbben otthon csak reggel, vagy éppen este nyitják ki az ablakokat, és így az egész lakásban vagy szobában megreked a levegő, ami fejfájással, fáradékonysággal járhat. A másik probléma a magas belső hőmérséklet is, ami ugyanezekhez vezethet.
A páratartalmat viszonylag nehezen tudjuk az otthonunkban befolyásolni, ellenben a zajszintet már annál könnyebben.

A Netatmo Healthy Home Coach HomeKit támogatást is kapott. Így a Siri segítségével bármikor megkérdezhetjük tőle, hogy éppen hány fok van a lakásban vagy mekkora a CO₂ szint. Amennyiben van Apple TV-nk (vagy egy iPad), úgy a Siri működik távolról is. Tehát nem kell otthon lennünk, lekérdezhetjük bárhol és bármikor az otthoni adatokat.
Amennyiben a telefonunk nincs nálunk, akkor a HHC tetejének az érintésével megtudhatjuk, hogy éppen milyen állapotban van az otthonunk. A termék közepén végig fut egy LED-csík, ami jelezni tudja nekünk színekkel, hogy éppen jó vagy rossz állapotok uralkodnak.

Viszonylag kevés munkával kényelmessé tehetjük az otthonunkat a Netatmo segítségével. Így nem csak magunkra, hanem a családunkra is odafigyelhetünk. Az alkalmazásban egyébként vissza nézhetjük az elmúlt órák, napok adatait, ha esetleg erre lenne szükség.

A Netatmo HHC-nak nincs webes felülete. Így végeredményben egy sokkal felhasználóbarátabb termék, mivel a felület sokkal inkább a hétköznapi embereknek, családoknak készült. Ezzel szemben ez azt is jelenti, hogy külső alkalmazásokkal nem képes kommunikálni, és nincsenek hozzá kiegészítők sem.

Összes Netatmo okos termék